Gå til hovedindhold

UD­DANNELSER

SOSU-assistent eller landbrugsleder? Software-ingeniør eller tømrer? STX, HHX, EUD eller HTX? Der er over 100 uddannelser i Horsens, og her får du overblikket.

ERHVERVS- OG VIDEREGÅENDE UDDANNELSER

Gad du godt leve dit studieliv i et uddannelsesmekka af forskellige muligheder? På VIA University College møder du ikke kun kammerater, der læser det samme som dig. Studerende med over 80 forskellige nationaliteter har deres daglige gang på det nye campus i Horsens, og du kan blive alt fra ingeniør og bygningskonstruktør til pædagog eller sygeplejerske. Fælles for uddannelserne er dine muligheder for at komme i praktik, lave projekter med virksomheder og løse virkelige udfordringer.

Bliv meget klogere på dine uddannelsesmuligheder hos VIA.

På Social- og Sundhedsskolen bliver du uddannet til et arbejdsliv, hvor du aldrig kommer til at sætte spørgsmålstegn ved, hvad meningen med det hele er. Du hjælper nemlig mennesker, der virkelig har brug for dig og gør en forskel hver eneste dag. Kort fortalt: Du bliver en superhelt. Du kan vælge mellem uddannelsen til social- og sundhedshjælper, pædagogisk assistent eller EUX Velfærd, der giver dig muligheden for at blive student og social- og sundhedshjælper samtidigt. Studerende på Social- og Sundhedsskolen er i høj kurs, så både praktik- og de efterfølgende jobmuligheder er mange.

Læs mere på Social- og Sundhedsskolens hjemmeside.

Bygholm Landbrugsskole er stedet for dig, der drømmer om at blive landmand, dyrlæge, producere fremtidens fødevarer eller tage landbrugets lederuddannelse. En uddannelse her klæ’r dig på til at arbejde med dyr, planter, maskiner, natur og miljø, så der ligger et stort arbejdsmarked og venter på dig. Og så har du også muligheden for at videreuddanne dig til dyrlæge eller agronom. En ekstra bonus ved uddannelserne på Bygholm er, at de veksler mellem undervisning på skolen og på et landbrug, der ansætter dig som elev. Så der er både teori og praktisk undervisning i maskinhal, svejse- og motorværksteder, kostalden, svinestalden og marken.

Bliv klogere på Bygholm Landbrugsskole.

Learnmark Tech er en ordentlig krabat af et uddannelseshub. Her er 26 fremtidssikrede erhvervsuddannelser inden for fødevarer, byggeri, teknologi og transport samlet og klar til dig, der har ambitioner om at tjene en god løn som faglært i en virksomhed, læse videre eller blive selvstændig på byggepladsen, i køkkenet eller på værkstedet. De næste mange år bliver der mangel på håndværkere, som er både praktisk og teoretisk dygtige til deres fag - og her i Horsens-området er der virkelig gode praktikmuligheder.

Tjek selv dine muligheder ud her hos hos Learnmark.

På Learnmark Business bliver eleverne rimelig rå til deres fremtidige karriere inden for detail, handel, event og kontor. Her kan du vælge uddannelser som EUX-Business, hvor du bliver student og faglært på én gang, og EUD-Business, der uddanner sælgere til fremtidens butikker. Det betyder, at du lærer mere end bare at sælge. Du bliver også ekspert på e-handel, innovation, events og markedsførings-trends. Lyder det godt?

Læs mere hos Learnmark Business.

Måske kender du Erhvervsakademi Dania? De er gode at skrible bag øret, hvis du kan se dig selv arbejde med administration, kommunikation og ledelse eller markedsføring, medier, salg, indkøb og entrepreneurskab. På erhvervsakademiet i Horsens kan du uddanne dig til administrationsøkonom eller handelsøkonom og sætte flueben ved din to-do om at finde en uddannelse spækket med praktik, opgaver fra virkeligheden og gode jobmuligheder. Du får en bred viden og bliver lidt af en akrobat inden for dit felt, så karrieren kan tage fart, når du står med dit uddannelsesbevis i hånden efter to år.

Læs mere her hos Erhvervsakademi Dania.

UNGDOMS-UDDANNELSER

HHX på Learnmark er det helt rigtige for dig, der vil blive dygtig inden for økonomi, marketing, innovation, sprog og globalisering. Måske drømmer du om at starte din egen virksomhed? Styre økonomien eller markedsføringen i en stor international virksomhed? Udvikle nye produkter? Jonglere sprog som kinesisk, spansk tysk, engelsk eller fransk? Gennemskue aktiehandler og samfundets love? Måske har du endda en drøm om at læse videre inden for sprog, økonomi eller marketing efter gymnasiet?

Så skal du helt klart læse mere hos Learnmark HHX. 

På Learnmark HTX lærer eleverne at udvikle ny teknologi, medicin og sundere fødevarer. Her kommer du til at arbejde med miljøvenlig energi, design, naturvidenskab og programmering. Uddannelsen er især for dig, der hellere vil eksperimentere end følge en manual. Og selvfølgelig samarbejde med andre om store projekter, løse hverdagsproblemer og få studiekompetencer, der sender dig stærk videre til en videregående uddannelse inden for teknologi eller naturvidenskab. Lyder det godt?

Læs mere lige her hos Learnmark.

På Horsens Gymnasium og HF bliver du en del af en mangfoldighed af forskellige fagligheder, fag, fællesskaber, elever og typer. Her kan du tage en STX- eller HF-eksamen, som gør dig klar til en videregående uddannelse. Du kan også blive en del af Akademiet for Talentfulde Unge, SubUniversity eller DM i Science. Her bliver din hverdag både seriøs og sjov, og du vil opleve et ambitiøst miljø med fokus på både det sociale og faglige liv på skolen.

Læs mere lige her hos Horsens Gymnasium og HF.

På HF og VUC i Horsens er der uddannelser til både unge og voksne. HF tilbyder en to-årig studenter-uddannelse, forskellige enkeltfag, fjernundervisning og overbygningsforløb til dig, der vil på universitetet. På VUC kan voksne tage fag på 7.-10. klasses niveau og få gratis forberedende undervisning eller ordblinde-undervisning.

Læs mere om dine muligheder lige her hos HF og VUC.

Drømmer du om at kombinere elitesport og en ungdomsuddannelse? Intet problem! Vælger du Sportscollege Horsens bliver du en del af et unikt elitemiljø med moderne faciliteter samtidig med, at du tager din 10. klasse, HHX, HTX, HF, STX eller erhvervsuddannelse i Horsens.

Læs mere på Sportscollege Horsens' hjemmeside.

Vil du sætte turbo på dine visuelle kreative evner? Så er det visuelle gymnasium det helt rigtige valg for dig. Du vælger ordningen som et tillæg til din gymnasieuddannelse og bliver samtidig en del af et kreativt fællesskab på tværs af byens gymnasier. Måske drømmer du om en karriere inden for design, arkitektur eller kunst? På det visuelle gymnasium kan du prøve kræfter med alle discipliner og få et kæmpe kreativt boost.

Læs mere lige her på Billedskolens hjemmeside.

Uddannelsesmessen

På uddannelsesmessen kan du hvert år møde alle uddannelsesinstitutionerne i Horsens, der sammen med lokale virksomheder står klar til at svare på spørgsmål, gøre dig klogere, måske udfordre dig og hjælpe dig i den retning, der er den helt rigtige for dig.

LÆS MERE OM UDDANNELSESMESSEN